Glas

Achtergrond

Markt: oplopende aubergineprijzen

Na een dieptepunt zijn klokprijzen voor aubergine deze week weer aangetrokken.

De hele maand mei daalden prijzen voor aubergine, vanaf een uitzonderlijke prijspiek rond 4 mei met soms klokprijzen tot boven de € 2. Eind mei lagen richtprijzen van aubergines voor de klok op slechts € 0,27 en € 0,35 per kilo voor de 400-500 grams sortering en deed 300-400 voor de klok € 0,35 en € 0,45. Na dit dieptepunt begon eind vorige week de prijs weer aan te trekken. Vandaag, vrijdag 8 juni, kwam de prijs uit op € 1,16 per kilo (300-400).

Juni-opleving

De huidige stijging ligt in lijn met voorgaande jaren. Ook toen begonnen klokprijzen vanaf een dieptepunt eind mei weer op te klimmen tot een piek tegen half juni. Vorig jaar ging de prijs naar rond de € 1,50 per kilo. In 2016 werd de piek pas eind juni bereikt, en werd de stijging nog onderbroken met een prijsval net na half juni.

Winkelprijs net onder € 1

Jumbo en AH bieden aubergines aan voor 98 en 99 cent per stuk.

Stel zelf prijsgrafieken voor aubergine samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.