Glas

Achtergrond

Marktupdate: Duitsers drukken komkommerprijs

Duitse winkels hebben in augustus prijsverlagingen op de komkommermarkt doorgevoerd.

In vergelijking met 2016 en 2015 lagen komkommerprijzen in augustus zelfs meer dan 20% lager. Je moet terug naar augustus 2014 voor een lagere komkommerprijs dan afgelopen maand. Over de drie zomermaanden gezien komt dit jaar door een redelijke winkelprijs in juli wel boven het niveau van 2014 uit. Wel is de prijs duidelijk slechter dan de voorgaande jaren. Dat blijkt uit cijfers van het statistische kantoor Destatis.

Paprika en tomaat in spoor 2016

Voor tomaten en paprika blijven de prijzen boven die lastige afzetzomer van 2014. De paprikaprijzen blijven zelfs enigszins in het spoor van 2016. Bij tomaten is het prijsbeeld gelijk aan 2015 en 2016, maar op een dermate laag niveau dat het circa een kwart onder het basisjaar 2010 blijft (met het lastige jaar 2014 als uitzondering daaronder).

Of registreer je om te kunnen reageren.