Glas

Achtergrond

Aubergine snel goedkoper na start seizoen

De productie van Nederlandse aubergine is weer op gang gekomen.

Voor de klok bij The Greenery werd vandaag, 24 februari, 64 cent per kilo gemeld. Dat ligt in lijn met wat er bij ZON Fruit & Vegetables gedurende de afgelopen dagen ook voor de Spaanse geveilde aanvoer werd geboden. Op Spaanse veilingen bleef de prijs op 51 cent steken.

Flinke prijsval

De huidige uitbetaalprijs is een flinke prijsval ten opzichte van 8 februari, toen prijzen nog net boven € 2 per kilo uitkwamen. En het zijn al zeker niet meer de prijzen van bijna € 3,90 zoals die eind vorige maand nog voor aubergine op Spaanse veilingen werd geboden. Bij ZON Fruit & Vegatables werden toen als piek zelfs nog even Spaanse aubergines voor € 4,80 geveild.

Na 10 februari zakte de veilprijs bij ZON voor Spaans product daar echter ook al door de euro per kilo heen. Op die datum bracht het Nederlandse product net boven de € 1,20 per kilo op, in België werd toen nog € 1,55 (300-400) tot € 1,58 (225-300) betaald. In Spanje was de prijs toen al gezakt naar 59 cent per kilo.

€ 1,39 per kilo

Op supermarktwebsites wordt bijvoorbeeld aubergine bij Jumbo aangeboden voor € 1,29 per stuk. Bij AH nog voor € 1,39 per kilo, met € 5,05 als normale kilo-prijs, maar daar wordt al een actie van 2 stuks voor € 1,50 aangekondigd.

Stel zelf grafieken voor aubergine samen op GFactueel.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.