Glas

Achtergrond laatste update:9 sep 2016

Marktupdate 8 september: Prijs courgette naar dieptepunt

Na een piek rond half augustus zijn de klokprijzen voor courgette weer helemaal weggezakt.

Op dinsdag 16 augustus werden nog richtprijzen voor de klok genoteerd van 60 tot 80 cent per stuk (x14). Na deze piek bleven de prijzen wegzakken, zodat de volledige stijging nu ongedaan is gemaakt. Huidige klokprijzen laten niet meer dan 5 tot 7 cent per stuk zien.

Daarmee is het prijsniveau gezakt tot op - of zelfs onder - dat van begin augustus, het moment toen de prijzen begonnen te stijgen richting de piek van half augustus. Begin augustus was sprake van prijzen van 7 en 10 cent.

Vorige jaren vergelijkbaar

Vorig jaar was een vergelijkbare, totaal wegvallende, prijspiek te zien bij Veiling REO, maar dan ruim een week vroeger. Hopelijk wordt nu met dezelfde vertraging de opwaartse prijsstijging na het dieptepunt weer ingezet. In 2014 viel de piek een week later dan dit jaar (rond 21 augustus), waarna de dalende lijn pas op 22 september het dieptepunt bereikte.

Winkelprijs

De supermarktprijzen van 59 cent (Jumbo) en 63 cent (AH) staan in geen verhouding tot de onder een dubbeltje gezakte klokprijzen.

Stel zelf prijsgrafieken samen van courgette klokprijzen op GFactueel.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.