Glas

Achtergrond

Marktupdate 19 aug: Piek in prijzen courgette

Courgette richtprijzen voor de klok vertoonden even een prijs-piek, om daarna weer terug te vallen.

Nadat klokprijzen voor groene courgette (14 stuks) begin augustus rond een dubbeltje per stuk of nog daaronder zaten op Belgische veilingen, begon daarna een stijging op te treden. Op dinsdag 16 augustus werden zelfs prijzen van 60 tot 80 cent per stuk genoteerd. Na deze piek zakte de prijs echter weer in naar rond de 35 cent.

Vergelijkbare piek

Vorig jaar was tegen deze tijd een vergelijkbare piek in de prijzen waar te nemen. Toen vielen de prijzen na dit hoogtepunt in tien dagen tijd weer helemaal terug naar onder de 10 cent. In 2014 was een nog hogere piek te zien, iets later in augustus, die ook trager wegzakte. Maar uiteindelijk bleef ook die lijn zakken, en werden weer prijzen van 7 cent betaald.

 

Stel zelf grafieken van courgette klokprijzen samen op GFactueel/prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.