Doorgaan naar artikel

Aardbeitelers zamelen geld in voor Kinderfonds

Het Hollandse aardbeienseizoen wordt op dinsdag 16 april officieel geopend in Amersfoort. De seizoensopening is ook de start van een aardbeiseizoen lang geld inzamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dinsdag worden verspreid over Nederland ludieke acties gehouden.

Voor de tweede keer is de derde dinsdag in april de dag waarop het Hollandse aardbeienseizoen officieel geopend wordt. Dat gebeurt in Amersfoort, waar aardbeienteler Mark van Aert de voor dit speciale jaar tot Kroonrede omgedoopte aardbeienrede zal uitspreken. Dat gebeurt in aanwezigheid van Remke Brand, waarnemend directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

 

Vorig jaar leverden 25 telers vrijwillig een financiële bijdrage aan de eerste editie van de officiële opening, dit jaar zijn dat er 250 (ruim 85 procent van alle Nederlandse aardbeientelers). Ook Veling Zaltbommel, The Greenery, Fruitmasters en ZON fruit & vegetables nemen deel. Een groot aantal telers is op 16 april bovendien actief bij diverse ludieke acties rond aardbeien, verspreid over Nederland. Ook daarbij zal de Kroonrede worden uitgesproken.


Daarnaast gaan aardbeientelers op 16 april aardbeien uitdelen in een groot aantal Roland McDonald huizen en krijgen de managers een blanco cheque overhandigd. Dit gebaar vormt de start van een aardbeienseizoen lang geld inzamelen door de aardbeientelers voor de vijftien Ronald McDonald Huizen en twee Ronald McDonald vakantielocaties in ons land. Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er voor dat zieke kinderen en hun ouders dichtbij elkaar kunnen blijven wonen.

 

Kijk ook op www.hollandseaardbeien.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin