Fruit

Nieuws 1553 bekeken

Fruitbedrijf mag niet in hout handelen

Een fruitteler moet stoppen met het inkopen en verhandelen van haardhout.

Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan van de gemeente Bunnik. De fruitteler stapte naar de Raad van State omdat de activiteiten passen in de provinciale visie die het opwekken van duurzame energie stimuleert. Hij voert verder een onderzoeksrapport aan dat de nevenactiviteit financieel noodzakelijk is. Een opgesteld rapport van WTE Advies toont wel aan dat het bedrijf weinig opschiet met de teelt van meer peren of clubrassen. Een nevenactiviteit als handel in haardhout, ondermeer gemaakt van eigen fruitbomen, is noodzakelijk om het bedrijf voort tezetten, blijkt uit dat advies. Het bestemmingsplan maakt onder voorwaarden wel melding van andere nevenactiviteiten. Handel in haardhout leidt ondermeer tot ongewenste verkeersbewegingen. De teler verhandelt 700 kuub per jaar. De Raad verwierp zijn beroep.

Of registreer je om te kunnen reageren.