Fruit

Nieuws 706 bekeken laatste update:5 okt 2012

‘Belastingstijging hagelverzekering funest’

De verhoging van de belasting op verzekeringen (assurantiebelasting) kan een grote impact hebben op de fruitbedrijven.

Het kan zelfs leiden tot het opzeggen van verzekeringen, stelt de Nederlandse Fruittelersorganisatie (NFO). Dat leidt tot onaanvaardbare risico’s voor bedrijven. Voorzitter Johan van Haarlem schat dat een bedrijf al snel enkele duizenden euro’s extra kwijt is aan een hagelverzekering als de belasting omhoog gaat naar 21 procent. “Dat komt bovenop het verdwijnen van het voordeel van rode diesel, maar ook voor watergebruik komt Vitens met extra lasten en gemeentes verhogen de OZB. Voor een fruitteeltbedrijf is dat al gauw 10.000 euro aan lastenverzwaring bij elkaar. Bedrijven worden gepakt.”

NFO verwacht dat de maatregel voor verzekeringen een voldongen feit is, maar wil wel het gesprek met het nieuwe kabinet aangaan. Het plan is van PvdA en VVD.

Of registreer je om te kunnen reageren.