Fruit

Achtergrond

Markt: Aardbeien stap voor stap duurder

Elsanta is en blijft de meest aangevoerde én best betaalde aardbei. Dat blijkt uit de klokverkopen bij Coöperatie Hoogstraten.

Ook Murano, Evera en Limalexia worden bij Coöperatie Hoogstraten in flinke volumes aangevoerd. De middenprijzen voor deze rassen zijn echter doorgaans lager.

De best betaalde sortering Elsanta STB500/AEG haalde woensdag 11 augustus € 4,37 als middenprijs bij een aanvoer van bijna 10.000 colli. Murano STB500/3AEG haalde € 3,30. Met de nog flink grotere aanvoeren van dinsdag 10 augustus deed Elsanta maximaal € 3,95 en Murano € 2,51.

Prijs aardbeien loopt op

Het prijsverloop van de afgelopen weken vertoont grosso modo een oplopend peil. De woensdag nog wat twijfelachtig omlaag neigende lijnen in de prijsgrafiek gaan donderdag 12 augustus alweer omhoog. Bij Hoogstraten nog iets meer dan bij The Greenery.

In de winkel in Nederland wordt met aardbeien momenteel niet gestunt. Bij Albert Heijn, Jumbo én Plus gaan bakjes van 400 gram heel eensgezind voor € 3,19 over de toonbank, bij Dirk voor € 2,95 en bij Coop twee bakjes van 400 gram voor € 4,99.

Of registreer je om te kunnen reageren.