Fruit

Achtergrond

Markt: Stevig verschil tussen aarbeisorteringen

Vrijdag 25 mei liep de prijs voor aardbeien op. Mogelijk vooruitlopend op een duurdere komende week. Vooral de grovere sortering was duurder in België.

In Nederland lagen prijzen voor de beste kwaliteit rond de € 2,05 en € 2,15 per pond. Voor de kwaliteit daaronder bleef de prijs op € 1,80.

In België werd vrijdag nog wel een iets hoger prijspeil bereikt. Voor de beste partijen werd tot wel € 2,50 geboden. Het prijsverschil met de fijnere sorteringen is opvallend. Dat liep op tot wel € 1.

Prijspiek

Met een aflopend glasvolume is de verwachting voor de komende weken redelijk positief. De afgelopen twee jaar ging de prijs rond 1 juni naar circa € 3 op de The Greenery-veilklok. Dat lijkt ook komende week mogelijk.

Jaarvergelijking

Uitgaande van de uitbetaalprijzen in België, waren de afgelopen 2 weken niet slecht. Met prijzen van € 2,20 (week 20) en € 4,14 (week 19) was de opbrengst ‘behoorlijk’. Alleen 2015 kwam daar in de laatste 4 jaar met € 3,11 (week 20) en € 4,69 (week 19) boven.

Of registreer je om te kunnen reageren.