Doorgaan naar artikel

Schoolfruitleverancier haakt af na misbruikonderzoek

Schoolfruitleverancier Fruitschool heeft zich teruggetrokken als schoolfruitleverancier. De levering aan scholen is door andere leveranciers overgenomen.

Fruitschool was het onderwerp van onderzoek na mogelijk misbruik van Europese middelen. Eind vorige week deed het College van Beroep voor Bedrijfsleven (CBB) een uitspraak dat het Productschap Tuinbouw terecht de erkenning en geld voor deze regeling had ingehouden gedurende het onderzoek.



Maar nu blijkt dat dat de nieuwe uitvoerder van de regeling MO-Productschappen juist Fruitschool had gezuiverd van alle blaam en dat de erkenning en het geld toch waren overgemaakt eind augustus. “Direct na de uitspraak van het CBB heeft de MO-Produtschappen een onderzoeksrapport van de NVWA ontvangen over de schoolfruitregeling. Dit onderzoek vond in bredere zin plaats dan de activiteiten van Fruitschool. Dit onderzoek stelt vast dat bij de feitelijke uitvoering van de schoolfruitcampagne niet zodanig handelingen zijn verricht dat deze tot de conclusie leiden dat er sprake is van onregelmatigheden die een schorsing of tijdelijk intrekking van de erkenning  rechtvaardigen. Daarom is het besluit van schorsing van de erkenning van Fruitschool ingetrokken op 20 augustus. Tevens is de steun daarna betaald aan Fruitschool”, zo laat MO-Productschappen weten.



Op 4 september heeft Fruitschool echter laten weten dat het niet kan leveren aan het schoolfruitprogramma dat juist gestart is, omdat ze het logistiek en organisatorisch niet rond konden krijgen. Daardoor is nu toch de erkenning van Fruitschool ingetrokken. Daardoor blijven nu vier leveranciers over: Schoolfruit.nu, Kids & Schoolfruit B.V., Fruitmoment en Halm Schoolfruit.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin