Doorgaan naar artikel

Spaanse coöperatie gaat naar jaarrond aardbeien

De Spaanse coöperatie Cuna de Platero wil jaarrond aardbeien kunnen leveren. Daarom gaat ze ook in de regio Castilië en León aardbeien telen.

Coöperatie Cuna de Platero uit Moguer in de provincie Huelva gaat in de buurt van de stad Ávila aardbeien telen. Dat is gelegen in regio Castilië en León. Ávila ligt op ruim 100 kilometer ten Noordwesten van Madrid, tussen Madrid en Salamanca. Aangezien de zomers in de Midden-Spaanse regio Castilië en León niet zo heet zijn dan in de Zuid-Spaanse Huelva zijn daar van juni tot oktober aardbeien te oogsten. In de Huelva eindigt het seizoen in mei, vanwege de hitte. Op deze manier wil de coöperatie haar afnemers – vrijwel – jaarrond gaan beleveren.

Aardbeien planten op 5 hectare

Cuna de Platero is op dit moment bezig met de voorbereidingen om op 5 hectare aardbeien te kunnen gaan planten voor de eerste oogst in juni, meldt Fruchthandel.de op basis van informatie van de Spaanse coöperatie.

In totaal ruim 1.000 hectare

De coöperatie teelt volgens haar website 700 hectare aardbeien. Dat is goed voor 46.000 ton aardbeien per jaar. Daarnaast teelt ze 100 hectare frambozen (1.300 ton per jaar), 100 hectare blauwe bessen (1.000 ton per jaar) en 125 hectare bramen (40.000 ton per jaar). De volledige productie wordt geëxporteerd naar landen binnen Europa.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin