Doorgaan naar artikel

Rabo heeft eerste plannen glassanering klaar

De Rabobank heeft de eerste plannen voor herstructurering en sanering klaar. De bank heeft daarvoor een team vrijgemaakt.

Ook is de bank terughoudend in verdere uitbreiding van het glasareaal. Dat blijkt uit de notitie Veerman die is gepubliceerd bij de ondertekening van de samenwerking in Coalitie HOT. Zeven partijen hebben vrijdag hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst Herstructurering en Ontwikkeling Tuinbouw (HOT).

De Rabobank trekt het traject van herstructurering van oude glasgebieden onder meer door doordachte sanering van bedrijven. De bank laat daarmee merken voortvarend van start te willen gaan.

Hoe groot is de rol van de Rabobank? In de persberichten van de coalitie en nieuwe website wordt dat niet heel duidelijk. In een voorstel van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland voor deelname aan de coalitie staat dat Veerman de opdracht kreeg van de Rabobank. De bank meldde ook in maart al dat Veerman vertrok uit de Raad van Commissarissen en actief zou worden in de glastuinbouw, maar volgens een woordvoerder moet de rol van de bank niet overdreven worden. Het waren de partijen in de High Level Group die besloten Veerman te benaderen, stelt de bank. In het concept plan van aanpak van de Coalitie HOT staat dat dit deels gebaseerd is op het Stappenplan Tuinbouw van Ruud Huirne (directeur food en agri van de bank). Of dit de leidraad is voor de activiteiten van deze coalitie kan de woordvoerder niet zeggen. Het gaat om een interne notitie uit april 2015.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin