Doorgaan naar artikel

100 miljoen voor Greenport Venlo

Image

Op het voormalig Floriadeterrein naast ZON fruit & vegetables wil de provincie Limburg met partners in onderwijs en bedrijfsleven de komende tien jaar zo’n 100 miljoen euro investeren in de Brightlands Greenport Venlo Campus.

Dat staat in het plan van aanpak Greenport Venlo, dat Gedeputeerde Staten van Limburg naar het Limburgs Parlement hebben gestuurd. Dat neemt op 31 oktober een besluit over het voorstel. De provincie heeft het voortouw genomen omdat volgens gedeputeerde Twan Beurskens “de gemeenten in het gebied onvoldoende zijn toegerust om Greenport Venlo naar een hoger niveau te tillen”. Startpunt is het oprichten van één nieuwe ontwikkelingsmaatschappij, die in de plaats komt van een flink aantal organisaties, die afzonderlijk niet voldoende slagkracht hadden.

“We moeten nu doorpakken,” zegt gedeputeerde Beurskens. “We zijn weliswaar sterk in agro, food, maakindustrie en logistiek, maar er is onvoldoende focus en er is nog geen echt innovatief klimaat.” Het kan volgens Beurskens beter “door onze geweldige kennis en kunde in maakindustrie, agribusiness en logistiek te verknopen met wetenschappelijke kennis over gezondheid en gezonde voeding”.

Naast de provincie investeren ook Universiteit Maastricht, en de hogescholen Fontys en HAS in het hoger onderwijs in Noord-Limburg. Een nieuw te formeren centrale campusorganisatie moet per 1 januari aan de slag moet om kennispartijen en ondernemers naar het terrein rond de Innovatoren en Villa Flora te halen.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin