Doorgaan naar artikel

Aanvraag voor 42 hectare vernieuwing glas

In 2017 is in Westland voor ruim 42 hectare oud glas een vernieuwingsvraag ingediend bij de gemeente.

Dat is een toename van 5% ten opzichte van 2016. Bekend is dat daarmee de gemeentelijke ambities niet worden gehaald, maar in totaal is de Westlandse tuinbouw op alle fronten sterker geworden. Dat zei waarnemend burgemeester van Westland Agnes van Ardenne in haar nieuwjaarstoespraak op dinsdag 2 januari.

Verkiezingen

Van Ardenne maakte – 2 maanden voor de verkiezingen – de balans op van 4 jaar tuinbouwbeleid van de gemeente Westland. “Er is een effectieve, internationale lobby gevoerd voor de export van onze producten en technologische innovaties. Het World Horti Center is tot stand gekomen, waarin het beroepsonderwijs, onderzoek, ondernemerschap en innovaties bij elkaar komen. Met de Triasboring zoeken we 4 kilometer diep naar aardwarmte, we hopen dit jaar het diepste punt bereikt te hebben, en zetten daarmee Westland op de kaart van de energietransitie.”

Lof voor bestuurders

Voor die prestatie verdient het bestaande college en oud-leden alle krediet, zei ze. Vooral oud-burgemeester Sjaak van der Tak en wethouder Theo Duijvestijn hebben dat tuinbouwbeleid getrokken, maar ook oud-wethouder Arne Weverling. Westland steeg in een ranglijst voor vergelijkbare gemeentes van onderzoeksinstituut Telos van de zestiende naar de zesde plek.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin