Doorgaan naar artikel

Vragen over koopaktes glaspercelen voor € 40

VVD Westland vindt dat de gemeente te snel gaat in haar grondbeleid voor herstructurering.

De VVD heeft vragen gesteld over de aanpak waarbij de gemeente eigenaren benadert voor keukentafelgesprekken. Doel daarvan is het beschikbaar krijgen van kleinere percelen voor een grotere herverkaveling. In die gesprekken worden koopaktes gebruikt, zoals eerder afgestemd in de gemeenteraad.

Vraagtekens bij snelheid beleid

De VVD heeft vraagtekens bij de snelheid waarop de gemeente het beleid inzet. Daarbij steunt de VVD in essentie wel de aanpak om keukentafelgesprekken te voeren. “Wel bijzonder is dat er bij soort gesprekken blanco koopaktes, waarbij de gemeente als kopende partij wordt gekenmerkt, worden achtergelaten. En dat er mondeling, door een gemeentelijk ambtenaar wordt aangegeven dat een prijs van € 40 per vierkante meter wordt gehanteerd”, aldus raadslid Sander Zuyderwijk.

Blanco koopaktes

De VVD vindt dat het herstructureringsbeleid in de raadsgroep nog niet geheel is vastgesteld. “We verzoeken het college deze blanco koopaktes en prijzen niet meer af te geven. Dit soort activiteiten passen niet in deze fase, zijn te kort door de bocht en worden als dwingend ervaren.”

De gemeente heeft de prijs van € 40 per vierkante meter overigens genoemd in haar vastgestelde nota grondbeleid.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin