Doorgaan naar artikel

Kasareaal in Andalusië naar 34.030 hectare

Het totale kasareaal in Andalusië is dit jaar met 434 hectare toegenomen. Almería kreeg er 449 hectare bij, terwijl in de provincies Granada en Málaga het kasareaal licht daalde.

Deze areaalcijfers werden vorige week bekend gemaakt door Rodrigo Sánchez Haro, de landbouwminister van Andalusië tijdens de steeds groter wordende beurs Fruit Attraction in Madrid. De arealen zijn vrij exact sinds ze met een satelliet en speciale herkenningssoftware worden gemeten en berekend. Volgens de onderzoekers wordt meer dan 99% van de kassen zo geregistreerd. Tot nu toe werden zeven gebieden echter niet meegenomen in de berekening. Dat betekent dat er nu circa 900 hectare meer is geregistreerd dan vorig jaar.

Almería steeds belangrijker

In de gebieden, die sinds 2001 worden geregistreerd, is het areaal sindsdien met 10% toegenomen. Die groei is voornamelijk in de provincie Almería gerealiseerd. De regio’s Campo de Dalías, Campo de Níjar en Bajo Andarax zijn volgens de nieuwste metingen goed voor 89% van het kasareaal (31.034 hectare). Het kasareaal groeide in Almería met 434 hectare, terwijl in Granada (-5 hectare) en Málaga (-10 hectare) een lichte daling is te zien.

Lees meer over arealen en de verwachtingen voor dit seizoen in editie 22 van Groenten & Fruit van 27 oktober.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin