Doorgaan naar artikel

Noord-Holland vraagt glastuinbouw stappen duurzaamheid

De provincie Noord-Holland vraagt de Greenports Aalsmeer en Noord-Holland-Noord dit jaar stappen te zetten op gebied van duurzaamheid.

Provincie Noord-Holland verwacht concrete investeringsvoorstellen op het gebied van CO2, warmte en zonne-energie. Belangrijk onderdeel van de energiestrategie is aardwarmte en het hergebruik van CO2. Dit jaar wil de provincie Noord-Holland bovendien verder rekenen aan een CO2-rotonde met landelijke partners. Het bestuur van de provincie heeft de beleidsagenda 2016-2020 voor energietransitie van de hele provincie vastgesteld. Daarin zijn bovengenoemde zaken opgenomen om een versnelling van de energietransitie te bereiken.

De Glasdriehoek Noord-Holland Noord, bestaande uit Agriport A7, Het Grootslag en Alton, bepaalt het beeld van de glastuinbouw in Greenport NHN. De drie concentratiegebieden hebben een totaal oppervlakte van bijna 2.000 hectare, inclusief het verspreid liggende glas.

Voor Greenport Noord-Holland Noord wordt dit jaar verder een energievisie gemaakt. Dat is eerder ook gerealiseerd voor Greenport Aalsmeer. Verder werkt de provincie aan verbetering van de energie-infrastructuur voor het oude glasgebied Alton.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin