Doorgaan naar artikel

Hoge Raad: ‘Tuinder mag schade claimen bij gemeente’

Glastuinder en transportondernemer Toon Kanters in Someren heeft volgens de Hoge Raad alle reden voor het claimen van een schadevergoeding bij de gemeente. Hij vierde het met het schenken van een enorme kerstboom.

Kanters lag tussen 1996 en 2005 overhoop met de gemeente over vastgestelde en weer ingetrokken bestemmingsplannen. Daardoor moest het bouwen van een nieuwe kas ook tien jaar lang worden uitgesteld. De schade die de tuinder dat berokkende, schat hij zelf op 2,9 miljoen euro. De Hoge Raad stelt dat Kanters’ aanspraak op een schadevergoeding juridisch gegrond is. Over de hoogte van die claim moet het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordelen.

Ludiek vooruitlopend op die schadevergoeding trok Kanters gisteren veel bekijks: hij leverde op het dorpsplein voor het gemeentehuis een enorme kerstboom af. Daar had de gemeente dit jaar geen geld voor vrijgemaakt, waardoor de nog wel op het plein geplaatste kerststal er wat magertjes bij stond. De tuinder hierover tegen het Eindhovens Dagblad: “De gemeente heeft geen geld voor het plaatsen van een grote kerstboom op het Wilhelminaplein. Daarentegen hebben ze wel veel geld om te procederen tegen mij. Daarom dacht ik: dan betaal ik dit jaar die kerstboom voor de gemeenschap.”

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin