Doorgaan naar artikel

Veilingupdate: Haarscheurtjes in hoge tomatenprijzen

De hoge tomatenprijzen van de laatste weken vertonen hier en daar kleine barstjes, maar het niveau blijft prima.

Voor de klok van The Greenery kwam de kiloprijs voor tros grof donderdag op een piek van 2,26 per kilo. Stapje voor stapje is die prijs weer gedaald naar een nog alleszins aantrekkelijke 1.84 euro per kilo.

Hetzelfde verloop laat de klokprijs voor tros middel zien bij ZON fruit & vegetables. Donderdag piekte die op 2,29 per kilo, vrijdag ging daar 4 cent vanaf, maandag nog eens 11 cent en vandaag kwam de klokprijs uit op 2,06 euro per kilo. De pruimtomaat Romavine bereikte gisteren zijn hoogste prijs: 2,90 euro per kilo. Vandaag werd dat niveau op 3 cent na weer bereikt. De 2,,87 euro is altijd nog bijna anderhalve euro hoger dan vorig jaar om deze tijd.

Voor de klok van Belorta is de afgelopen week het aantal dagen met tomatennoteringen wat schaarser. Vrijdag en maandag was er wel een notering voor tros middel, maar met respectievelijk 2,04 en 2,23 euro bleef die wel wat achter bij de Nederlandse klokprijzen.

De prijzen in Spanje zijn rond het weekend ook wat omlaag gegaan. Het prijspeil van de hier is ook hoger dan vorig jaar om deze tijd. Duurst zijn de cherry trostomaten met afgelopen donderdag 1,92 per kilo. Cherry los deed vrijdag 1,70 euro. Spaanse trostomaten gingen weg voor prijzen boven de euro, maar dat is gisteren gezakt naar 98 cent. Ook de losse tomaat en de pruimtomaat zijn na een mooie week maandag wat lager uitgekomen, op respectievelijk 60 en 61 cent per kilo.

Klik hier voor meer Spaanse prijzen

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin