Doorgaan naar artikel

Westland mag tuinbouwweg verbreden

De gemeente Westland mag van de Raad van State de N213 verbreden om het toegenomen tuinbouwverkeer op te vangen in de gemeente.

De rechter oordeelde dat de gemeente niet zorgvuldig heeft gehandeld richting omwonenden, maar acht de verbreding toch noodzakelijk en mogelijk. De gemeente heeft voldoende aangetoond dat overlast voor omwonenden beperkt blijft en dat er  noodzaak is voor verbreding van de N213 tussen de Middelbroekweg en Dijkweg. Dat – met een aantal andere maatregelen – zal de doorstroming van het tuinbouwverkeer verbeteren en tot tijdwinst leiden bij het bedrijfsleven, zo erkent de Raad van State.

Het beroep was ingediend door omwonenden die vonden dat de gemeente onvoldoende naar alternatieven had gekeken en omwonenden niet bij het proces van vaststelling van het bestemmingsplan Bloemenveiling had betrokken. De gemeente heeft bij de plannen voorzien geluidswallen te verbreden, waardoor de geluidshinder niet zal toenemen van het verkeer. Ook vindt geen aantasting van luchtkwaliteit plaats door de verbreding, oordeelde de Raad van State.

Het beroep van de omwonenden is dan wel gegrond, maar toch mag de gemeente verder met de voorbereiding van de verbreding.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin