Doorgaan naar artikel

Marktupdate 21 april: Conference fors duurder in VK

De groothandelsprijs voor Conference liep afgelopen week flink op in het Verenigd Koninkrijk.

Het gaat om lokale peren in dat geval, maar het prijsbeeld wijkt sterk af van vorig jaar. Toen liep de prijs pas in week 22 op naar dit niveau van circa 90 eurocent (plus elf cent) op de groothandelsmarkten in de grote steden. Opvallend is dat de prijs voor klasse 2 fruit snel terugliep, waardoor de gemiddelde prijs voor klasse 1 en 2 niet veel steeg.

Buitenland

Op de Duitse groothandelsmarkten liep de Conferenceprijs juist twee cent terug voor product uit Nederland (85 cent). Ook Belgische Conference moest inleveren overigens op die Duitse groothandelsmarkt. De donderdagveiling in België bracht wat dat betreft ook niet veel ‘upswing’. Een cent tot twee centen kon de prijs pakken. De beste opbrengst was 71 cent voor de exportkwaliteit, maar echt doorstoten naar 80 cent doet de prijs nog niet. In week 15 was de Belgische uitbetaalprijs gemiddeld 44 cent per kilo, nauwelijks iets hoger dan in week 14.

Acties

De binnenlandse markt lijkt er echter van alles aan te doen met supermarktacties. We telden vier acties met Lidl als scherpste en grootste partij die Conference voor 89 cent aanbiedt per kilo. Emté, Jan Linders en Boni volgen op 99 cent per kilo.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin