Doorgaan naar artikel

‘Al helemaal over op Nederlandse aardbei’

Smeding, inkooppartij voor een aantal Nederlandse supermarktketens als Emté, is helemaal overgestapt op Nederlandse kasaardbeien.

Nog nooit is Smeding zo vroeg in het jaar gestopt met import en overgegaan op aardbeien uit eigen land, maakt het bedrijf uit Sint Annaparochie bekend. “Door het prachtige lenteweer zijn de kasaardbeien veel vroeger dan andere jaren en is er al zo’n hoeveelheid dat we helemaal over kunnen schakelen.” Smeding koopt de aardbeien van Driscoll’s, net als de Spaanse in bakjes van 400 gram.

De Nederlandse productie komt op stoom, zo laat veiling Zundert weten. Begin april wordt verwacht dat de echte volumes komen. De markt wordt ondersteund door een goede vraag  naar Nederlands product. “Ook omdat de kwaliteit van de Spaanse import wat te wensen overlaat op dit moment”, laat de organisatie weten. Prijzen liggen ruim boven de drie euro per pond. Zundert meldt dagprijzen van tussen de €3,30 en € 3,75. Dergelijke prijzen waren donderdag ook voor de klok van The Greenery zichtbaar voor Sonata.

De vroege ovestap van afnemers op Nederlands product heeft ook een structurele oorzaak. De teelt slaagt er steeds meer in te vervroegen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin