Doorgaan naar artikel

Strategie tegen suzuki-fruitvlieg ter discussie

Vooruitlopend op het nieuwe seizoen gaan onderzoekers, bestuurders en adviseurs in de fruitteelt de komende weken in discussie over ervaringen met en strategieën tegen de suzuki-fruitvlieg.

Begin januari worden vanuit het project Biologie en beheersing van de suzuki-fruitvlieg vier ochtendbijeenkomsten belegd over de ervaringen met de plaag in vier verschillende producten of productgroepen. Aangejaagd door een zachte winter, een vroeg voorjaar en een warme zomer wist de in 2013 pas voor het eerst in Nederland gesignaleerde suzuki-fruitvlieg zich in 2014 ongekend talrijk te vermeerderen. De schade aan teelten en in het handelskanaal was navenant, ook al is daar door diverse partijen niet steeds evenveel ruchtbaarheid aan gegeven.

Op de bijeenkomsten de komende weken is het de bedoeling dat adviseurs die veel in de praktijk verkeren hun ervaringen ongehinderd kunnen delen. Ook kan er worden gediscusssieerd over de strategieën voor 2015. Op dinsdag 13 januari staat de aardbei centraal, op woensdag 14 januari braam, framboos en rode bes, op woensdag 21 januari steenfruit en op donderdag  22 januari blauwe bes.

Aanmeldingen voor de eerste twee workshops moeten uiterlijk 7 januari binnen zijn, en voor de tweede twee workshops uiterlijk op 15 januari. Dat kan per e-mail naar: receptie.randwijk@wur.nl. Details van de bijeenkomsten worden na aanmelding toegezonden. De workshops worden georganiseerd door de NFO en PPO en vinden plaats op de PPO Fruit in Randwijk.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin