Doorgaan naar artikel

Aardbeientelers in de startblokken voor HomeRide

Het HomeRide-team Hollandse aardbeien start zaterdagmiddag 15 juni met een fietstocht van 500 kilometer in 24 uur. De tocht voert van Groningen naar Maastricht. Een team van negen fietsers en zes begeleiders staat namens de aardbeiensector klaar om deze uitdaging aan te gaan.

Om 15.00 uur starten zij in Groningen. Op zondagmiddag 15.00 uur verwacht het team te finishen in Maastricht. Tijdens het HomeRide-ontbijt 16 juni in Veldhoven opent amazone Anky van Grunsven het vollegrondseizoen voor aardbeien.

 

Het HomeRide-team Hollandse aardbeien wil 10.000 euro inzamelen voor de Ronald McDonald Huizen. De teller is de 6.000 euro al gepasseerd, het streven is om 10.000 euro in te zamelen. Rechtstreeks doneren kan via de website. Het sponsorgeld is bedoeld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds heeft als belangrijkste doel om de afstand tussen een ziek kind en zijn/haar ouders te verkleinen.

Acties

Langs de HomeRide-route zullen aardbeientelers zich op drie plaatsen presenteren en het team aanmoedigen. In Hoorn verzorgt Amanda Vriend de promotie, in Veldhoven serveert Peter van de Ven namens de telers aardbeien bij het ontbijt aan de fietsers en krijgt Anky van Grunsven het eerste kistje vollegrondsaardbeien overhandigd. In Maastricht organiseert Harold Kroonen een actie in het MVV-stadion.

Team volgen

Het team is op de voet te volgen per smartphone, tablet of computer. Het team heeft een tracker bij zich, waardoor volgers kunnen zien waar ze op dat moment zijn. Het team kan zaterdag gevolgd worden via deze website. Ook zal @aardbeiweetjes dit weekend regelmatig via Twitter melden hoe de tocht verloopt. Via de hashtag #homeride kan het publiek twitteren.

Anky opent vollegrondseizoen

Deelname aan de HomeRide maakt het voor de aardbeiencampagne mogelijk aandacht te vestigen op de vollegrondsaardbeien. Dat gaat gebeuren door meervoudig Olympisch kampioen Anky van Grunsven het eerste kistje vollegrondsaardbeien aan te bieden. Dat gebeurt tijdens het HomeRide-ontbijt 16 juni in Veldhoven.

Sponsoren

Naast Veiling Zaltbommel en communicatiebureau Imagro hebben zich afgelopen week drie nieuwe sponsoren gemeld. Mertens is partner van het fietsteam. The Greenery heeft zich gemeld als platina-sponsor van het Hollandse Aardbeienteam. Het bedrijf sponsort met € 1.500,- euro. “De HomeRide is een mooie en sportieve manier om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen. Dat daarbij ook de aardbeiensector extra in de schijnwerpers staat, is een voor The Greenery aanleiding om bij te dragen”, vertelt deelnemer Albert Wielink, Manager foodsafety suppliers bij The Greenery. Fruitmasters is ook platina-sponsor en verzorgt tevens de aardbeien van het aardbeienontbijt in Veldhoven voor alle deelnemers van de HomeRide.

Het team

Op de foto het team, van links naar rechts: Piet Appelman (Gipmans), Boudewijn van der Wal (Veiling Zaltbommel), Rob van Enckevort (aardbeienteler America), Erik van Loon (Ordina), Jan Jansen (Mertens), Rob van der Wouw (aardbeienteler Dongen), Jan van der Werf (aardbeienteler Helenaveen), Gerrit van der Werf (aardbeienteler Horst), Albert Wielink (The Greenery) en Leon Tacken (Gipmans).



Op de foto missen: Marcel Dings (aardbeienteler Belfeld), Marcel van Lith (The Greenery), Erik Wielink, Michiel Biemolt en Marill Ooms (Imagro). Ton van der Scheer (Groenten  & Fruit)

Algemene informatie


MacDonald’s Hoorn: 15 juni van 21:00 – 00:00 uur

Contactpersoon: Amanda Vriend. T: 0229-573885



Koningshof Veldhoven: 16 juni van 7.00 – 10.00 uur

Contactpersoon: Peter van de Ven. T: 073-5530317



MVV Stadion Maastricht: 16 juni van 13.00 – 16.00 uur

Contactpersoon: Harold Kroonen. T: 043-4574741

Share this

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin