Zuid-Holland: In Coalitie HOT ligt nog niets vast

25-11-2015 | |
Zuid-Holland: In Coalitie HOT ligt nog niets vast
Zuid-Holland: In Coalitie HOT ligt nog niets vast

De provincie Zuid-Holland werkt het komende jaar nieuw beleid uit voor de glastuinbouw in haar provincie.

Door de deelname in Coalitie HOT met afzetorganisaties, Rabobank en overheden heeft de provincie geen onomkeerbare besluiten genomen, stelt gedeputeerde Bom-Lemstra in een brief aan Provinciale Staten van Zuid-Holland (PS).

PS blijft eindverantwoordelijk voor mogelijk nieuw stimuleringsbeleid. In januari presenteert Zuid-Holland aan de politieke partijen de grote lijnen van dat beleid voor een Greenport 3.0. Dat vormt de basis voor het plan van aanpak met betrekking tot energie en infrastructuur waarvoor provincie en gemeente Westland verantwoordelijk zijn in HOT.

Daarvoor zijn al de nodige onderzoeken en workshops uitgevoerd over nieuwe verdienmodellen en de ‘ontwikkelingspaden’. Precies over een jaar moeten besluiten over dat uitgewerkte beleid voor Greenport 3.0 genomen worden, blijkt uit het tijdschema dat Bom-Lemstra in de brief presenteert.

Het college ging op 13 november een samenwerkingsovereenkomst aan met de stichting HOT, gemeente Westland en het ministerie van Economische Zaken. “Deze samenwerking heeft de werknaam “coalitie HOT”. Met de ondertekening op 13 november wordt een krachtig signaal uitgezonden aan de tuinbouw: samen verder!”, schrijft de gedeputeerde.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer