Doorgaan naar artikel

Westland: De Tuinderij is geen Demokwekerij of Priva

Het Westlandse recreatiebedrijf De Tuinderij kan niet zomaar uitbreiden op glastuinbouwgrond.

De gemeente Westland wil met het bedrijf aan tafel voor compensatie van de glaspercelen die De Tuinderij wil bebouwen.

De soepele houding van de gemeente bij eerdere uitbreidingen voor tuinbouwgerelateerde bedrijven als Priva of Demokwekerij gaat hier niet op, stelt een meerderheid van de gemeenteraad. Dat zijn tuinbouwgerelateerde bedrijven met meerwaarde voor de glastuinbouw en Westland. De Tuinderij doet weliswaar ook aan Westland-promotie maar afficheert zich ook als groot partycentrum.

Snelle groei De Tuinderij

De Tuinderij begon als Solex Tours Westland, maar ontwikkelt zich met specifieke glastuinbouwactiviteiten als de Westlandbus, waarmee gasten door het Westland gereden worden en kassen worden bezocht. Gebruik van kassen op het huidige bedrijfsterrein is toegestaan. Voor uitbreiding is een politiek besluit nodig.

Onder voorwaarden ruimte voor uitbreiding

De gemeente Westland wil onder voorwaarden ruimte bieden aan ontwikkeling van bedrijven in glastuinbouwgebieden. Daartegenover wil Westland dat deze bedrijven ook bijdragen aan herstructurering door het verschil in waarde tussen goedkopere glastuinbouwgronden en waarde voor bedrijventerreinen af te romen. Daarvoor ontwikkelt de gemeente nieuwe instrumenten. Wethouder Peter Ouwendijk wil opnieuw met het bedrijf in gesprek. Ook wordt het bedrijf meegenomen als case in de ontwikkeling van nieuw herstructureringsbeleid voor de glastuinbouw.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin