Doorgaan naar artikel

Jubilerend PapriCo: goede papieren voor verduurzaming

Growers United bouwt voor telers Paprico een nieuw modern verpakkingscentrum premium

Growers United bouwt voor telers Paprico een nieuw modern verpakkingscentrum

Productgroep Paprico van Growers United wil verder verduurzamen en groeien. In het jubileumjaar verrijst het nieuwe verpakkingscentrum in Zwaagdijk.

De productgroep Paprico is de naam van de groep telers in het vernieuwde bestuursmodel van Growers United. Daarin wordt ook een productiebestuur ingericht.

Duurzame energiebronnen

Paprico zag het areaal in tien jaar tijd gestaag groeien van 64 naar bijna 100 hectare, maar vooral op energiegebied zijn flinke stappen gezet. Voor hun energie maken de bedrijven gebruik van restwarmte, aardwarmte en biomassa, warmtepompen en zonnepanelen zodat ze nog maar voor een beperkt deel van de warmtebehoefte afhankelijk zijn van gas. De komende jaren willen de ondernemers verder doorgroeien in grootte en volledig gebruik maken van duurzame energiebronnen. Om het groeiend aantal paprika’s te kunnen verpakken, bouwt Growers United een nieuw en volledig geautomatiseerd verpakkingsbedrijf van 10.000 vierkante meter in Zwaagdijk

Het gebouw zal waarschijnlijk in april opgeleverd worden. Het inrichten en inregelen van verpakkingslijnen vraagt daarna enkele maanden tijd. De bestaande – nabijgelegen – verpakkingslocatie van Paprico kan dan eind 2023 verlaten worden.

Paprico bestaat op dit moment uit Tim en Arnaud van Dijk van VD Holland, Ron en Ivo Jansen van Jansen Paprika B.V. uit Andijk en Roy en Nick Persoon van Personal Vision, gevestigd in Bleiswijk.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin