Doorgaan naar artikel

VVD: Ciolos moet geen voorschot nemen op steunpakket

Image

Europees landbouwcommissaris Dacian Ciolos moet met een evenwichtig pakket komen voor de door de Russische boycot getroffen agrarisch ondernemers, zegt VVD’er Jan Huitema.

De liberale Europarlementariër verbaast zich erover dat Ciolos vooruitlopend op de maatregelen die later bekendgemaakt worden al steun heeft toegezegd aan de telers van nectarines en perziken.

De telers van de zuidvruchten hebben te maken met extreem lage prijzen, als gevolg van een hoge oogstpiek, die samenvalt met de Russische boycot.  Huitema zegt dat varkenshouders al veel langer te maken hebben met perikelen door Russische maatregelen. Ciolos had daar ook wel alvast oog voor kunnen hebben, meent hij.

“Het gaat er mij om dat de Europese Commissie met een samenhangend pakket komt en niet vooraf al een bepaalde sector tegemoet komt”, licht de parlementariër toe. De VVD’er heeft er wel vertrouwen in dat de Europese Commissie deze week met verstandige maatregelen komt om de getroffen sectoren te ondersteunen. “Maar het is goed om er politieke druk op te zetten”, zegt hij.

Delen

Jan Braakman
Jan Braakman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin