Doorgaan naar artikel

Voorzitter Coforta stapt over naar LTO

Image

Theo Ammerlaan is benoemd als voorzitter van de nieuwe LTO Noord Glaskracht regio Midden Zuid-Holland.

Hiermee is de fusie van de voormalige afdelingen Oostland en Zuidplas een feit. Voor Ammerlaan is dat een nieuwe bestuurlijke functie die in de plaats komt van het voorzitterschap bij Coforta. In de ledenraad van december of maart verwacht hij namelijk af te treden. “Ik neem afscheid aan het einde van het seizoen. Het is mijn laatste periode, maar het is afhankelijk van de zoektocht naar een opvolger of dat al in december of in maart is.”

Tomatenteler Theo Ammerlaan uit Berkel en Rodenrijs werd in 2007 voorgedragen voor het voorzitterschap van de toenmalige coöperatie The Greenery en volgde Jan van Staalduinen op. Voor Ammerlaan is LTO geen onbekende. Hij was bestuurlijk actief tot 1996 in de Nederlandse Tuinbouwstudieclubs (NTS). Dat jaar fuseerde NTS met LTO. Voor de LTO-regio zal het accent komen liggen op bedrijfsontwikkeling, herstructurering, ruimtelijke ordening en water, maar ook energie en onderwijs.

Afzetstrategie

Ammerlaan is nu betrokken als Coforta-bestuurder bij gesprekken over een nieuwe afzetstructuur voor glasgroente. Hoewel The Greenery sterk gericht is op verticale banden met supermarktketens, steunt Coforta dat proces van vernieuwing wel. “Het is goed dat er beweging gaat komen. We staan daar achter. Alleen is het de vraag wat het aan nieuwe inzichten gaat opleveren.” Zo moet de ontwikkeling van verticale samenwerking een verdere horizontale samenwerking niet in de weg staan, stelt hij. “De belangrijkste opdracht bij verandering blijft verbetering van productverwaarding.”

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin