Verplaatsingsregeling glastuinbouw verlengd

11-10-2017 | Laatste update op 25-07 | |
Foto: PHTB
Foto: PHTB

Provincie Gelderland verlengt Verplaatsingsregeling Glastuinbouw met twee weken tot 30 oktober. Zo hebben glastuinders meer tijd om de aangepaste eisen voor deze regeling te berekenen.

De regeling is bedoeld om glastuinders in een buitengebied te verplaatsen naar concentratiegebieden en zo te herstructureren.

‘Goedkope’ projecten krijgen voorrang

Dit jaar is echter voor het eerst een voorrangsregeling ingesteld voor projecten die voor minder van € 14 per vierkante meter kunnen verplaatsen. Een aantal projectaanvragers is nog aan het rekenen, laat een woordvoerder van de provincie weten. Ook zijn regels aangescherpt met een puntensysteem en minimumscore daarop. De woordvoerder stelt dat de regeling niet te ingewikkeld is gemaakt voor de deelnemende bedrijven.

Ook paddenstoelenteelt in aanvraag

De subsidie bedraagt maximaal € 1.000.000 per aanvraag. De subsidie kan echter nooit hoger zijn dan het aantal te saneren vierkante meters, vermenigvuldigd met € 25 (voorheen was dit € 30 per vierkante meter). Er is voor deze tender een maximumbedrag van in totaal € 5.000.000 subsidie beschikbaar. Voor het eerst kunnen bij het te saneren aantal vierkante meters (om uitbreiding te realiseren) ook sprokkellocaties van paddenstoelenbedrijven worden meegenomen in de aanvraag.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer