Doorgaan naar artikel

‘Veel belangstelling hergebruik kas Greenco Someren’

'Veel belangstelling hergebruik kas Greenco Someren'

'Veel belangstelling hergebruik kas Greenco Someren'

Debets Schalke demonteert de 14 hectare grootte Greenco-kas in Someren. Voor de kas is veel belangstelling, stelt het handelsbedrijf.

“Het persbericht van gisteren heeft ook al geleid tot telefoontjes van Nederlandse telers. Het is een kas met een poothoogte van 5 meter, dus daar kun je goed mee uit de voeten”, zegt Dylan Schalke. Debets Schalke begon deze maand met het demontageproject in Someren. In overleg met de verzekeringsmaatschappij besloot Greenco de kas te laten demonteren, bevestigt de telersorganisatie. Greenco bereidt momenteel plannen voor om op de plaats een moderne kas te bouwen. Deze kas van Greenco is overigens niet de enige in Someren die gesloopt wordt, blijkt uit een rondgang.

In delen verkocht

Debets Schalke verwacht dat de kas na demontage en sorteren in losse delen verkocht wordt van drie of vier hectare. Behalve in Nederland, is er ook belangstelling van investeerders buiten Europa. Binnenkort hoopt Debets Schalke daarover meer bekend te maken. De vraag naar kassen is het afgelopen jaar sterk toegenomen. Hierdoor is het verschil in investering tussen een nieuwe en gebruikte kas een stuk groter geworden, aldus Debets Schalke.

Explosief

Ook bij kassenbouwer Debets Schalke zagen ze niet alleen de orders van nieuwbouw projecten vermeerderen. De orderportefeuille van gebruikte kassen is internationaal explosief gegroeid. In het afgelopen jaar hebben zij gebruikte kassen gebouwd in onder andere Azoren, Oekraïne, Saoedi Arabië, Jordanië, Hongarije, maar ook meerdere projecten dichterbij, zoals in Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin