Doorgaan naar artikel

The Greenery zet stappen arbeidscheck

Image

Alle Coforta-telers (The Greenery) worden dit jaar beoordeeld op hun beleid ten opzichte van personeel, via de GRASP-module op GlobalGap.

De productie, verwerking en afzet van Nederlandse paddenstoelen voor de versmarkt vindt nu volledig onder Fair Produce keurmerk plaats. Dat schrijft de organisatie in haar jaarverslag. Daar is een proces van enkele jaren aan vooraf gegaan. In 2013 werd al een proef gedaan en bleek de GRASP-formule voor alle telers haalbaar. Toen is al besloten om bij inkoop van product GRASP te eisen. Nu wordt het keurmerk dus ook bij de eigen telers ingevoerd. Het is een internationaal systeem dat voor alle AGF-productgroepen inzetbaar is.

Het zegt overigens nog niets over de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden. GRASP is een risico-inventarisatie. Er is geen verplichte minimumscore. Er wordt op wettelijke voorschriften gekeken naar de bedrijven.

In juni 2014 waren 5.803 telers beoordeeld op GRASP door GlobalGap. Daarmee is de module in twee jaar tijd snel gegroeid (aantal vertienvoudigd).

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin