Doorgaan naar artikel

Tekorten aan groente en fruit op Curaçao

Op Curaçao ontstaat een tekort aan groente en fruit nadat buurland Venezuela vanwege onrust een handelsboycot afkondigde tegen de zogeheten ABC-eilanden.

Mensen op Curaçao zijn aan het hamsteren geslagen. Het zijn vooral groente en fruit die steeds schaarser worden, meldt dagblad De Telegraaf. Aruba, Bonaire en Curaçao (de ABC-eilanden) leunen zwaar op Venezuela als het gaat om de aanvoer van groente en fruit.

Afgelopen weekend besloot de Venezolaanse president Maduro om tijdelijk de grenzen met Caribisch Nederland te sluiten. Daarmee wil Maduro de illegale smokkel tegengaan, zoals van Venezolaans goud en zilver. Ook wil Maduro de situatie in de eigen winkels verbeteren.

Venezolaanse leger paraat in en rond supermarkten

Het Venezolaanse leger was dit weekeinde op meerdere plaatsen in het land paraat in en rond supermarkten. Dat is volgens de regering van het land nodig nadat winkels de afgelopen dagen meermalen waren geplunderd.

Voortdurende inflatie in Venezuela

De plunderingen vinden plaats uit protest tegen de voortdurende inflatie die het land teistert. Hierdoor is het voor inwoners van het land steeds moeilijker wordt om voedsel te kopen. Daarnaast is er door het gebrek aan internationale valuta geen geld om producten in het buitenland te kopen, waardoor veel supermarkten kampen met lege schappen.

Volgens een woordvoerder van minister Zijlstra past de eenzijdige handelsboycot door Venezuela niet bij het ‘streven naar goede buurlandrelaties’

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken reageert verbolgen op het besluit van Venezuela. Volgens een woordvoerder van minister Zijlstra past de eenzijdige handelsboycot niet bij het ‘streven naar goede buurlandrelaties’. Aruba en Curaçao zijn autonoom binnen het Koninkrijk, Bonaire is een Nederlandse gemeente.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin