Doorgaan naar artikel

Sterke basis voor onkruidbestrijding in koolteelt

Afbeelding
- Upl

wereldwijd toonaangevend in gewasbeschermingsmiddelen

Bodemherbicide DEVRINOL 45 SC geldt als sterke basis voor onkruidbestrijding en geeft door de bedrijfszekere toepassing voor of tijdens het planten rust in de koolteelt

Bodemherbicide DEVRINOL 45 SC heeft zich sinds de toelating in 2013 ontwikkeld als basismiddel voor onkruidbestrijding in koolteelt. De eerste jaren werd het middel vooral toegepast in de teelt van sluitkool en bloemkool. Enkele jaren geleden is het etiket uitgebreid en sindsdien wordt het middel in alle koolgewassen toegepast.

Het middel geldt als sterke basis voor onkruidbestrijding en geeft door de bedrijfszekere toepassing voor of tijdens het planten rust in de koolteelt.

Selectiviteit

DEVRINOL 45 SC bevat de werkzame stof napropamide. De maximale etiketdosering is 2,7 l/ha en is toe te passen door middel van inwerken vlak voor of tijdens het planten van kool. Het middel geeft geen groeiremming aan de koolplant en is niet gevoelig voor inspoeling. Daarnaast is het middel volledig selectief in koolsoorten, wat belangrijk is voor een vlotte groei van de jonge koolplanten.

Toepassing

Het oppervlakkig inwerken van DEVRINOL 45 SC is in de maanden april tot en met augustus nodig om een te snelle afbraak door UV-licht en hoge temperaturen te voorkomen. Het middel bij voorkeur spuiten bij bewolkt weer of ’s avonds. Voor een goede duurwerking is het belangrijk dat het middel binnen 8 uur na de bespuiting ingewerkt of ingeregend wordt.

Het inwerken van het middel in de bodem moet plaatsvinden in de bovenste 5 cm. Dit kan bijvoorbeeld door een rotorkopeg, topfrees of een wiedeg. Er zijn telers en loonwerkers die het middel toepassen via een LVS-set in de fronthef en direct bij het planten spuiten en inwerken, zoals te zien is op de afbeelding hieronder.

Tekst gaat door onder de foto

Foto: UPL

Foto: UPL

Lang werkzaam tegen kiemend onkruid

DEVRINOL 45 SC kan de kieming en de groei van jonge onkruiden voor een lange periode stoppen. De werkingsduur van het middel is ongeveer 15 weken. Naast een sterke werking tegen grassen heeft het ook een goede werking tegen vele breedbladige onkruiden, zoals kamille, klein kruiskruid, knopkruid, melganzenvoet en perzikkruid. In onderstaande tabel is het werkingsspectrum weergegeven.

Tekst gaat door onder de tabel

Werkingsspectrum DEVRINOL 45 SC tegen kiemende onkruiden. - Bron: UPL

Werkingsspectrum DEVRINOL 45 SC tegen kiemende onkruiden. – Bron: UPL

Advies onkruidbeheersing in koolgewassen

Twee mogelijke strategieën voor onkruidbeheersing in koolgewassen met DEVRINOL 45 SC:
Strategie 1
• Vóór het planten: DEVRINOL 45 SC 2,7 L/ha
• Ná het planten: een contactmiddel als VIVENDI 100 (clopyralid) tegen nakiemers + mechanische onkruidbestrijding
Strategie 2
• Vóór het planten: DEVRINOL 45 SC 2,0 L/ha
• Ná het planten: Butisan* S 1 L/ha + een contactmiddel als VIVENDI 100 (clopyralid) tegen nakiemers + mechanische onkruidbestrijding

*Butisan S is een herbicide van BASF Nederland B.V.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

is een toonaangevende speler in de landbouw en behoort tot de top-5 van gewasbeschermingsmiddelenbedrijven wereldwijd. UPL heeft een omzet van circa USD 5 miljard, een aanwezigheid in 76 landen, sales in ruim 130 landen en meer dan 10.800 werknemers wereldwijd.Met de missie 'OpenAg' wil UPL de landbouw transformeren en een duurzaam landbouwnetwerk creëren. UPL biedt een geïntegreerd productportfolio met (gepatenteerde) landbouwoplossingen voor diverse gewassen, waaronder gewasbeschermingsmiddelen en Biosolutions. Lees meer op onze website

Meer over - Upl

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin