Doorgaan naar artikel

Bio-fungicide geeft broccoli boost in bewaarkwaliteit

Afbeelding
- Upl

wereldwijd toonaangevend in gewasbeschermingsmiddelen

Het uitbreiden van het standaardschema voor broccoli met het bio-fungicide Polyversum zeven dagen voor de oogst geeft een kwaliteitsverbetering in de bewaring.

Polyversum is een bio-fungicide op basis van de mycoparasitaire schimmel Pythium oligandrum. Doordat het een schimmel is die andere schimmels parasiteert, kan het worden ingezet om schadelijke schimmels te bestrijden.

Polyversum is een WP-formulering met daarin de sporen van deze Pythium-schimmel tezamen met een voedingsbodem. Het product is officieel geregistreerd als gewasbeschermingsmiddel, en is tevens opgenomen op de Skal-inputlijst voor biologische landbouw. Polyversum is onder andere toegelaten in de teelt van koolgewassen.

Geen residu, geen veiligheidstermijn

Sinds de toelating in 2021 is onderzoek in broccoli uitgevoerd om te bepalen waar de toegevoegde waarde zit in het gebruik van Polyversum. Door de natuurlijke oorsprong geeft het product geen residu (geen MRL) en is er geen veiligheidstermijn.

Vanwege deze redenen is geëxperimenteerd met de inzet van Polyversum zeven dagen voor de oogst tegen het bestrijden van Alternaria in broccoli. Dit onderzoek is gedaan door Vertify in het ras Ironman met de oogst op 25 augustus en is onderdeel van het project Weersbestendige Broccoli (POP3). Onderstaande grafiek laat de resultaten zien 4 en 11 dagen na het sealen van de broccoli.

Tekst gaat verder onder de grafiek

DAS: aantal dagen na sealen van de broccoli.
DAS: aantal dagen na sealen van de broccoli.

Het uitbreiden van het standaardschema met Polyversum zeven dagen voor de oogst geeft een kwaliteitsverbetering in de bewaring. Polyversum werd éénmalig toegepast zeven dagen na de laatste chemische bespuiting. In 2022 worden meerdere proeven in koolgewassen uitgevoerd om de effectiviteit op de diverse schadelijke schimmels verder in kaart te brengen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Technical Crop Manager Pascal Kwint via pascal.kwint@upl-ltd.com of 06-51657202 (ook bereikbaar via WhatsApp).

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

is een toonaangevende speler in de landbouw en behoort tot de top-5 van gewasbeschermingsmiddelenbedrijven wereldwijd. UPL heeft een omzet van circa USD 5 miljard, een aanwezigheid in 76 landen, sales in ruim 130 landen en meer dan 10.800 werknemers wereldwijd.Met de missie 'OpenAg' wil UPL de landbouw transformeren en een duurzaam landbouwnetwerk creëren. UPL biedt een geïntegreerd productportfolio met (gepatenteerde) landbouwoplossingen voor diverse gewassen, waaronder gewasbeschermingsmiddelen en Biosolutions. Lees meer op onze website

Meer over - Upl

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin