Doorgaan naar artikel

​Betere bestrijding perenbladvlo en schurft met SILWET GOLD

Afbeelding
- Upl

wereldwijd toonaangevend in gewasbeschermingsmiddelen

SILWET GOLD is een super-uitvloeier op basis van de organische silicone heptamethyltrisiloxaan. Het product verhoogt de werking van gewasbeschermingsmiddelen.

In de fruitteelt worden gewasbeschermingsmiddelen over het algemeen met lage watervolumes toegepast om de efficiëntie van de toepassing te vergroten. De effectiviteit van de toepassing kan hierdoor echter tegenvallen als het gewas niet voldoende wordt bedekt en de opname van de systemische middelen achterblijft. Hulpstoffen bieden uitkomst en kunnen het spuitbeeld verbeteren.

Super-uitvloeier SILWET GOLD in fruit

SILWET GOLD is een super-uitvloeier op basis van de organische silicone heptamethyltrisiloxaan. Het product verhoogt de werking van gewasbeschermingsmiddelen. In het fruit zijn de afgelopen jaren goede ervaringen opgedaan met de inzet van SILWET GOLD als toevoeging aan de bestrijding van perenbladvlo en schurft.

Perenbladvlo

De toevoeging van SILWET GOLD aan een Batavia*-bespuiting (spirotetramat) heeft een sterke meerwaarde in de bestrijding van perenbladvlo. SILWET GOLD verbetert namelijk de bedekking en ook de opname van de actieve stof. Dit is met name duidelijk te zien bij systemische actieve stoffen, zoals spirotetramat. Onderstaande grafiek geeft de resultaten weer uit een onderzoek in 2020 waarbij Batavia is aangevuld met SILWET GOLD.

​Betere bestrijding perenbladvlo en schurft met SILWET GOLD


Schurft

In 2021 heeft SILWET GOLD goede resultaten laten zien in de bestrijding van schurft. In een proef bij het CAF in Geldermalsen is gekeken naar het toevoegen van hulpstoffen aan een lagere dosering captan. In onderstaande grafiek is te zien dat SILWET GOLD ervoor zorgt dat de verspreiding van de actieve stof captan over het blad snel en gelijkmatig gebeurt. Ook bij relatief lage watervolumes.

​Betere bestrijding perenbladvlo en schurft met SILWET GOLD


Advies SILWET GOLD in fruit

  • Gebruik maximaal 200 ml/ha SILWET GOLD
  • Voor gebruik eerst de spuitmachine grondig reinigen
  • Spuittank tot ongeveer 65% met water vullen
  • Gewasbeschermingsmiddel toevoegen
  • Spuittank tot ongeveer 90% vullen en SILWET GOLD langzaam roerend aan de spuitvloeistof toevoegen
  • Spuittank afvullen

Over SILWET GOLD

SILWET GOLD zorgt voor een optimaal uitvloeiend effect (klik hier voor de demonstratievideo), een snelle en gelijkmatige verdeling van de spuitvloeistof op het blad, een snellere opname van systemische middelen en een betere werking van contactmiddelen. Dit zorgt voor een optimaler resultaat van de inzet van fungiciden, herbiciden en insecticiden. Andere voordelen zijn een snellere opname en gewasdroging, verbeterde regenvastheid, en minder zichtbaar residu. Daarnaast is SILWET GOLD weinig schuimend, waardoor er geen aanvullend anti-schuimmiddel nodig is.

  • Super-uitvloeier die de werking gewasbeschermingsmiddelen verbetert door snelle en gelijkmatige bladbedekking
  • Verbeterde indringing van het middel
  • In veel gewassen inzetbaar
​Betere bestrijding perenbladvlo en schurft met SILWET GOLD


* Merk van Bayer CropScience

** Merk van Syngenta

*** Merk van GreenA B.V.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

is een toonaangevende speler in de landbouw en behoort tot de top-5 van gewasbeschermingsmiddelenbedrijven wereldwijd. UPL heeft een omzet van circa USD 5 miljard, een aanwezigheid in 76 landen, sales in ruim 130 landen en meer dan 10.800 werknemers wereldwijd.Met de missie 'OpenAg' wil UPL de landbouw transformeren en een duurzaam landbouwnetwerk creëren. UPL biedt een geïntegreerd productportfolio met (gepatenteerde) landbouwoplossingen voor diverse gewassen, waaronder gewasbeschermingsmiddelen en Biosolutions. Lees meer op onze website

Meer over - Upl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin