Doorgaan naar artikel

Spanje vreest dubbele grensblokkades

De Spaanse transportsector heeft van zowel de Franse als Spaanse regering geëist dat ze blokkades aan de grens van La Junquera zullen voorkomen.

Aan de Spaanse kant dreigen taxichauffeurs uit Barcelona met blokkades van de snelwegen bij de grens met Frankrijk. Aan de Franse kant blijven acties van ’de gele hesjes’ onverminderd de vrije doorgang bedreigen, aldus de Spaanse Associatie van Internationaal Wegtransport (Astic). De organisatie eist dat de regeringen van beide landen de vrije doorgang garanderen.

20.000 passages per dag

Astic vindt het onacceptabel dat belangrijke vervoersaders regelmatig worden geblokkeerd. Dubbel schokkend is dat nu ‘professionals van het stedelijk vervoer’ ook dreigen met dergelijke acties, schrijft Hortoinfo. De grensovergang La Junquera is cruciaal voor de Spaanse im- en export. Per dag passeren 20.000 vrachtwagens de grens, zegt Astic. Blokkades hebben daarom ernstige economische gevolgen.

‘Chaos van december voorkomen’

“De internationale transportbedrijven, hun werknemers en hun klanten, kunnen zich niet opnieuw de chaos permitteren die in de laatste 2 weken van 2018 werd veroorzaakt door blokkades van de gele hesjes aan de ene kant en personen van het Catalaanse ‘Comités ter Verdediging van de Republiek’ (CDR) aan de Spaanse zijde”, aldus Astic.

Share this

Afbeelding
Gerard Boonekamp

oud-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin