Doorgaan naar artikel

Primeale United zet CA-techniek in bij spruiten

Primeale United heeft een voor spruiten nieuwe techniek, Controlled Atmosphere (CA)- bewaring, ontwikkeld om de jaarrond leverzekerheid van spruiten te versterken. Met CA-bewaring wordt de houdbaarheid van Marokkaanse spruiten verlengd en de seizoenswisseling versoepeld.

Bij CA-bewaring wordt het zuurstofgehalte van de aanwezige lucht in de opslagruimte van spruiten verlaagd en tegelijkertijd het koolstofdioxide-gehalte verhoogd. Dat komt de houdbaarheid ten goede en zo kan Primeale United haar Marokkaanse spruiten langer uitleveren met behoud van kwaliteit en smaak. De voor spruiten unieke CA-bewaartechniek is door Primeale United ontwikkeld in samenwerking met een partner die ervaring heeft in bewaring van fruit. Na succesvolle testen op kleine schaal levert het bedrijf dit jaar vanuit de CA-bewaring op commerciële schaal aan een aantal klanten.

Overgang naar Europees seizoen

Door het natte voorjaar zijn dit jaar de spruiten in Europa later geplant dan in andere jaren. De verwachting is dan ook dat de komende weken in de gehele markt spruiten beperkt beschikbaar zullen zijn. Voor Primeale United startte het Europese spruitenseizoen vorige week met spruiten uit Frankrijk. In de omgeving van Nantes heeft het bedrijf zo’n 15 hectare eigen percelen waarop spruiten worden geteeld. Ook in Nederland beginnen ze deze maand met oogsten. De levering van spruiten uit CA-bewaring is voor Primeale United een manier om de overgang naar het Europese seizoen te versoepelen.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin