Doorgaan naar artikel

Prijsdip komkommer, maar vraag trekt aan

Na redelijke prijzen in week 19 en 20, waarbij het prijsniveau op dagbasis respectievelijk gemiddeld rond de 40 en 30 cent lag, is de prijs begin deze week stevig onderuit gegaan.

 

Woensdag noteert de daghandel prijzen voor 35’ers en 40’ers die op een niveau liggen van 15 tot 16 cent per stuk. Daarmee zijn de prijsverschillen tussen de onafhankelijke sorteringen zo goed als nihil. Daar waar in de afgelopen weken het prijsverschil soms wel opliep tot een dubbeltje.

Het warme weer zorgt voor een piek in de aanvoer, bovendien komt er alweer aanbod uit de tweede zetting van telers die dit jaar vroeg in productie waren. Verder klinken geluiden uit de markt dat België en Oostenrijk behoorlijke volumes komkommer aanvoeren, wat de prijs enigszins onder druk zet.

Toch denken handelaren dat in de loop van de week de vraag ook verder aan zal trekken, waardoor vraag en aanbod weer beter in balans komen. Daardoor zou de prijs weer wat op kunnen lopen. Ook zijn er diverse telers die in de komende weken van teelt wisselen, wat de prijs gunstig kan beïnvloeden.

Bron: Groenten & Fruit Actueel – Auteur: Brammert Waagmeester

 

Bekijk meer

Share this

Brammert Waagmeester

voormalig freelance marktredacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin