Doorgaan naar artikel

Ocap wil klaarheid na vertraging Westland

Eén of enkele dagen méér gas verstoken en daar een heel jaar voor worden afgerekend. Terecht of niet? - Foto: VidiPhoto

Eén of enkele dagen méér gas verstoken en daar een heel jaar voor worden afgerekend. Terecht of niet? - Foto: VidiPhoto

Na een mogelijk nieuwe vertraging van de aanleg van een CO2-leiding naar kassen wil Ocap zo snel mogelijk aan tafel met de gemeente Westland.

Ocap heeft uit de media vernomen dat wegwerkzaamheden van de provincie in Naaldwijk met zeker vijf weken zijn vertraagd. Ocap kan pas aan de laatste tracés beginnen als de provincie haar werkzaamheden afrondt. De gemeente wil de verkeersveiligheid niet in het geding brengen, tot onvrede van Ocap dat forse financiële schade zegt te lijden.

Nieuwe tegenvaller

Deze vertraging betekent mogelijk een nieuwe tegenvaller voor de aanleg van de CO2-leiding naar 30 tot 50 glastuinbouwbedrijven. Het gaat om verlenging van de werkzaamheden aan de Galgeweg en de afsluiting van het kruispunt met de Opstalweg. Wethouder Bram Meijer zei afgelopen woensdag in een commissievergadering dat hij flink baalde van de onverwacht aangekondigde vertraging door de provincie en slechte communicatie. “Ik heb ook de Ocap in mijn nek hijgen met een belangrijke aanleg voor de gemeente”, zo stelde Meijer.

Consequenties vertraging

Een Ocap-woordvoerder stelt bijna een week nadien nog niet de consequenties van die vertraging te kunnen overzien. “We hebben er kennis van genomen en hopen op korte termijn met de gemeente te kunnen praten over mogelijkheden om zaken gezamenlijk uit te voeren.” Ocap heeft begrip voor de positie van de gemeente door de vertraging van de provincie, maar stelt dat haar positie nu wel heel moeilijk wordt gemaakt.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin