Doorgaan naar artikel

NVWA onderzoekt subsidiefraude kassenbouw

Image

De NVWA heeft twee directeuren van een kassenbouwbedrijf aangehouden wegens verdenking van fraude met Europese subsidies.

De NVWA vermoedt het ‘frauduleus aanvragen van EU-subsidie voor de bouw van een kas’. Een toelichting op de zaak wil de NVWA niet geven, zolang het onderzoek loopt. Ook wil de NVWA niet zeggen of het om een GMO-subsidie gaat. Bij de vier verdachten wordt in ieder geval geen telersvereniging vermeld.

Naast de kassenbouwer heeft de NVWA een fruitteler en zijn subsidieadviseur aangehouden. De NVWA wil niet zeggen voor welk object hier subsidie is aangevraagd. De subsidie is al gedeeltelijk uitgekeerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het gaat om honderdduizenden euro’s.

Bij een reguliere inspectie van de NVWA rees het vermoeden dat er sprake was van fraude. In april van dit jaar doorzocht de NVWA-IOD daarom verschillende bedrijven en de woning van één van de verdachten. Daarbij werd een grote hoeveelheid administratie in beslag genomen. Onderzoek van die administratie leidde tot de aanhouding van de vier verdachten.

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin