Doorgaan naar artikel

Nieuwe initiatieven herstructurering HOT

Een lap grond van meer dan 10 hectare te koop in het Westland is zeldzaam. Ontwikkelingsbedrijf HOT heeft de prijs geen moment laten dalen vanwege corona. - Foto: Ton van der Scheer

Een lap grond van meer dan 10 hectare te koop in het Westland is zeldzaam. Ontwikkelingsbedrijf HOT heeft de prijs geen moment laten dalen vanwege corona. - Foto: Ton van der Scheer

Ontwikkelingsbedrijf HOT krijgt een nieuwe directeur en steekt de opbrengst van de verkoop van percelen in de opkoop van nieuwe kavels.

Ontwikkelingsbedrijf HOT heeft in drie jaar na aankoop van tien kleinere glaspercelen nu een perceel van 10 hectare bouwrijp ontwikkeld en verkocht in Monster (Z.-H.). Orchideeënkwekerij Opti-flor gaat daar kassen bouwen. Het perceel aan de Waellandweg in Monster stond één jaar te koop. Opti-flor verplaatst nu twee verouderde locaties uit de Westlandse Zoom naar Monster, waardoor modernisering wordt gerealiseerd. De verkoop is een succes, maar herstructurering gaat langzaam in het werkgebied.

Rabobank blijft financieel steunen

Ontwikkelingsbedrijf HOT steekt de miljoenen uit deze verkoop weer in de opkoop van nieuwe verouderde kleine percelen om deze samen te voegen. Dat betekent dat Rabobank de herstructurering op deze wijze blijft steunen met haar financiële middelen.

Ook zoekt Ontwikkelingsbedrijf HOT een nieuwe directeur. Huidig directeur Rob van den Ende is 65 jaar geworden en heeft aangegeven te stoppen. Volgens Bernard Oostrom van Stichting HOT zijn enkele reacties binnengekomen op de vacature en zullen gesprekken starten. Het aantrekken van een nieuwe directeur betekent dat het Ontwikkelingsbedrijf in de toekomst ook een rol blijft spelen.

Mogelijk uitbreiding

Een nieuwe directeur moet herstructurering aanjagen in de werkgebieden. Of de nieuwe directeur full time aan de slag gaat, is onduidelijk. Er lopen gesprekken met andere glastuinbouwgebieden binnen Greenport Nederland.

Mogelijk gaat Ontwikkelingsbedrijf HOT in meerdere gebieden aan de slag. Binnen Greenport Nederland zijn gesprekken gaande over landelijk moderniseringsbeleid.

Verkoopproces

Ontwikkelingsbedrijf HOT heeft nu het perceel aan de Waellandweg verkocht. Een aantal jaar geleden verkocht het al een groter perceel en kleinere percelen. In Westland en Pijnacker heeft Ontwikkelingsbedrijf HOT nu ook percelen in de verkoop.

Bekijk meer

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin