Doorgaan naar artikel

Leden ZON wijzen jaarcijfers digitaal af

Foto: Bert Jansen

Foto: Bert Jansen

De eerste digitale ledenvergadering van ZON leidde donderdag tot het afwijzen van de jaarcijfers en onduidelijkheid.

De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost Nederland (ZON) heeft donderdag 25 juni de ledenvergadering geschorst nadat er geen meerderheid ontstond onder de leden over de jaarcijfers. De gebrekkige mogelijkheid tot discussie van de digitale bijeenkomst heeft er toe geleid dat de vergadering vervolgens is beëindigd door het bestuur. De komende dagen wil het bestuur van ZON de leden (die ingelogd waren) bellen om de argumenten te horen.

Discussie

Het afgelopen jaar was er binnen de coöperatie discussie over de bestemming van de opbrengst van de verkoop van Fresh Park Venlo, het bedrijvenpark. Begin dit jaar ontvingen telers al een uitkering uit de bijzondere reserve na de verkoop van het park. Daarvoor was een deel van de opbrengst (€ 10 miljoen) vrijgesteld. De woordvoerder van ZON stelt dat deze discussie mogelijk een rol speelde in de stemming over de jaarcijfers.

Beperkte opkomst

In de vergadering donderdag was de discussiemogelijkheid digitaal. Zo ontstond geen inhoudelijke discussie. De opkomst van de digitale ledenvergadering was ook laag, stelt een woordvoerder van ZON. Hij wijdt dat aan de hoeveelheid webinars die de laatste maanden in de coronatijd zijn georganiseerd. Of de coöperatie over een aantal weken een fysieke ledenvergadering belegt is niet duidelijk. Er was besloten tot een digitale vergadering vanwege de beperkende coronaregels. Daarvoor is een speciale wettelijke mogelijkheid ingesteld.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin