Komkommer 33 procent goedkoper in Duitse winkels

11-07-2014 | |
Komkommer 33 procent goedkoper in Duitse winkels

De prijs voor komkommer lag volgens het Duitse statistische bureau Destatis in juni 32,8 procent lager dan in 2013 in juni.

Sla was 26,7 procent lager geprijsd, blijkt uit een voedingsprijzenoverzicht van Destatis. Daarmee was groente gemiddeld 9,6 procent goedkoper en de grootste daler in het voedingspakket. De tomatenprijzen bleven overigens op consumentenniveau 9,6 procent achter bij 2013.

De voedingsprijzen in Duitsland zijn gemiddeld gestabiliseerd. Volgens de nieuwe cijfers van het Statistische Bundesamt betaalde de consument in juni evenveel als een jaar eerder. Goedkoper waren vooral aardappelen en groente en fruit. Bij de aardappels becijferen de statistici de prijsdaling op ruim 22 procent. Iets goedkoper waren ook spijsoliën en –vetten (min 2,5 procent). Zuivel bleef duurder dan een jaar geleden, namelijk 9 procent. Ten opzichte van mei dit jaar leverden de voedingsprijzen in juni een fractie in (0,1 procent).

In Nederland registreerde het CBS voor verse groente en gemiddeld 7 procent lagere prijs ten opzichte van juni 2013. Dat weerspiegelt het beeld in de afzet in juni.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer