Doorgaan naar artikel

John Deere komt met StartFire 7000 GPS-antenne

Foto: John Deere

Foto: John Deere

John Deere introduceert een nieuwe gps-antenne, de StarFire 7000. Die maakt het volgens Deere eenvoudiger om RTK-nauwkeurigheid te bereiken (± 2,5 cm) zonder dat daar aanvullende hardware voor nodig is.

Voor veel bedrijven is RTK-nauwkeurigheid volgens John Deere nog een dure aangelegenheid. Met de nieuwe StarFire 7000-antenne zou dat voor de gebruikers veel toegankelijker worden, aangezien deze antenne een nieuw correctiesignaal gebruikt: StarFire RTK. Om het correctiesignaal te activeren is alleen een betaalde licentie noodzakelijk.

De nieuwe StarFire 7000 brengt RTK-nauwkeurigheid goedkoper binnen het bereik van gebruikers, aldus John Deere. - Foto: John Deere

De nieuwe StarFire 7000 brengt RTK-nauwkeurigheid goedkoper binnen het bereik van gebruikers, aldus John Deere. – Foto: John Deere

Drie satellietnetwerken

Net als de voorgaande versies van de StarFire werkt ook deze antenne standaard met het SF1-correctiesignaal. De StarFire 7000-receiver werkt met signalen van zowel het Europese Galileo-, het Chinese BeiDou- als het Russische Glonass-netwerk. Ook dat draagt bij aan de nauwkeurigheid van de plaatsbepaling. Het signaal laat zich daardoor ook minder hinderen door bomen of gebouwen.

Volgend jaar leverbaar

De nieuwe antenne is af fabriek gemonteerd leverbaar, maar ook als losse unit om later op te bouwen. De antenne is op te vatten als een vervanger van de eerdere StarFire 6000. Hij communiceert ook met de oudere trekkers en machines van Deere. Om diefstal te ontmoedigen is de antenne voorzien van een pincode die op twee gebruikersniveaus te programmeren is.

Delen

Image
Martin Smits

freelance redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin