Doorgaan naar artikel

Forse groeiplannen Jumbo in België

Foto: ANP

Foto: ANP

Supermarkt Jumbo wil gaan groeien in België. Op termijn ziet Jumbo ruimte voor 100 winkels.

Dit jaar opent de tweede retailer van Nederland (met zo’n 600 winkels in Nederland) 3 winkels in Vlaanderen. In 2020 zouden er 15 bijkomen, zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België in het Belgische retailmagazine Gondola.

“Als we naar België en Vlaanderen komen, dan menen we het”, aldus Isaac in het interview. “We hebben er vertrouwen in dat we een mooie plaats kunnen veroveren op de Belgische markt. We zijn voor veel mensen een prijsvechter, maar dat klopt niet helemaal. Wij hebben verschillende troeven die ons samen aantrekkelijk maken voor de Belgische consument: lage prijs, maar ook assortiment en service. We willen niet alleen op prijs de nadruk leggen.”

Bevoorrading agf-schappen

Jumbo volgt met de stap over de grens de succesvolle uitbreiding van Albert Heijn dat inmiddels meer dan 40 AH-winkels heeft en ruim 2 jaar geleden door de fusie van Ahold met Delhaize in 1 groep terecht kwam met een van de grootste supermarktketens van België. Uitbreiding van Jumbo naar België kan voor Nederlandse groente- en fruittelers interessant zijn omdat de bevoorrading van de agf-schappen van Jumbo in handen is van The Greenery.

Beheer
WP Admin