Energiebedrijf hergebruikt CO2 met Nederlandse kas

31-10-2019 | |
Foto: Fotostudio Wick Natzijl
Foto: Fotostudio Wick Natzijl

Een Nederlandse cluster van bedrijven gaat duurzame kassen bouwen voor een energiebedrijf in Kazachstan.

Dat meldt Dutch Greenhouse Delta, een consortium van twintig Nederlandse glastuinbouwbedrijven dat de kassen gaat bouwen en mee ontwikkelt aan een agrocentrum aan de grens met Oezbekistan. Bom Group leidt het gevormde consortium van in dit geval zeven bedrijven met Codema Systems Group, Van der Ende Groep, Hagelunie, Van der Hoeven, Ludvig Svensson en Priva.

Woensdag 30 oktober werd een overeenkomst gesloten om de eerste fase van een grootschalig agropark te ontwikkelen in het zuiden van Kazachstan. De ceremonie vond plaats in aanwezigheid van minister-presidenten Mamin en Rutte tijdens het ‘Kazakh-Dutch business forum’ in WTC Den Haag.

Opdracht voor energiebedrijf

DAL is opdrachtgever voor de bouw en is een energiebedrijf dat van de Kazachstaanse overheid opdracht kreeg om in het land duurzame glastuinbouw met restwarmte en CO2 op te zetten. In het bijzijn van Minister President Askar Mamin van Kazachstan en Minister President Mark Rutte tekenden woensdag 30 oktober Mike Vermeij van de Bom Group namens het tuinbouwconsortium voor het ontwikkelen van het agropark.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer