Doorgaan naar artikel

Coforta herstelt rechtstreekse inspraak telers

Coforta herstelt rechtstreekse inspraak telers

Coforta herstelt rechtstreekse inspraak telers

Coforta heeft de rechtstreekse inspraak van leden opnieuw ingevoerd op een algemene ledenvergadering afgelopen week.

Daartoe was de ledenraad al ontmanteld en is in de structuur daarmee de getrapte inspraak verdwenen. “Hierdoor hebben de leden meer invloed op het beleid van de coöperatie en The Greenery”, zo laat een woordvoerder weten, die geen inhoudelijke vragen over besluiten van de ledenvergadering wil geven. Er waren 86 personen aanwezig, die 30% van de stemmen vertegenwoordigden. “Er is over een aantal onderwerpen stemming geweest. Dit is naar tevredenheid verlopen.”

Ledenvergadering succesvol

Uit een korte rondgang bij telers op die ALV wordt bevestigd dat de ledenvergadering een succes was. Wel vraagt een teler af of in een getrapte structuur misschien meer informatie wordt gedeeld in de ledenraad dan op een Algemene Ledenvergadering. Uit de geluiden van telers valt op te maken dat de organisatie de doelen voor dit jaar redelijk haalt, met een gezond groeiende retailstrategie en ICT-ontwikkeling.

Groei nodig

De organisatie heeft geen informatie gedeeld over stoppers of nieuwe leden. Groei van het volume is juist één van de belangrijkste doelen van Coforta en The Greenery. De modernisering van de coöperatie moet lidmaatschap weer aantrekkelijker maken. Volgens de woordvoerder kan nu nog niets gezegd worden over eventuele nieuwe leden. “We komen wel makkelijker aan tafel met meer telers.”

In 2016 daalde de omzet van The Greenery van € 1,11 naar € 1,03 miljard, waarbij de afzet meer gericht was op de Nederlandse markt en overige EU-landen. De nettowinst steeg in 2016 wel fors naar € 9,0 miljoen.

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin