Best Fresh gaat via Hartman telen voor Greenyard

15-11-2019 | Laatste update op 31-08 | |
Foto: Anne van der Woude
Foto: Anne van der Woude

De overname van A.C. Hartman door Best Fresh leidt tot samenwerking tussen handelsbedrijven Best Fresh en Greenyard.

A.C. Hartman blijft telen voor Albert Heijn en Bakker Barendrecht, de dochter van Greenyard. Door de overname van A.C. Hartman door Best Fresh ontstaat er dus een samenwerking tussen Best Fresh en Greenyard. Best Fresh gaat producten telen voor Greenyard.

Productstroom uit Friese kassen verandert niet

De productstroom uit de Friese kassen naar Albert Heijn en Bakker Barendrecht zal niet kleiner worden door de overname, stelt een woordvoerder van Best Fresh. Ook is niet de verwachting dat die productstroom in de nabije toekomst afneemt. Het is geen overgangssituatie voor een latere ontvlechting. Beide organisaties (Best Fresh en Greenyard) werkten nog niet op andere punten samen, aldus de woordvoerder.

Zoektocht naar partners

Sinds afgelopen zomer is door interim-directeur Kenaad Tewarie van A.C. Hartman met gespecialiseerde makelaars gezocht naar partners. Daar zat Best Fresh al bij, maar het kwam niet tot een overeenstemming door de zware schuldenlast van het teeltbedrijf. Door het faillissement is de activa zonder schuldlast overgegaan naar Best Fresh. Details over de overname zijn nog niet bekend door de snelle overname – binnen twee weken – na het faillissement.

Positie in biologisch

Het vervangen van A.C.Hartman zou door Albert Heijn een lastige opgave worden, vanwege de grote positie die het teeltbedrijf heeft in biologische teelt. Best Fresh is met de overname nu ook de grootste of één van de grootste biologische telers van glasgroente in Nederland.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer